D&D, figurafestés , társasjáték

2021. november 09. 07:20 - ironman3843

Hibória

 Hibória térképe

scc2.jpg

Hibória királyságai, vidékei, népei (forrás:  https://conan.fandom.com/wiki/Main_Page)

 

Amazon

Királyság Stygiától délre.

Az Amazonok kultúrája matriarchális, a nőkről azt írják, hogy fizikailag dominánsabbak, mint a fajukhoz tartozó férfiak. A rabszolgaságot Gamburu városában, annak fővárosában gyakorolják. Emellett az arénában véres küzdelmeket  rendeznek, a kivégzéseket a Kulamtu néven ismert emberevő fák felhasználásával végzik

conanamazon.jpg

Aquilonia

Aquilonia a leggazdagabb és legerősebb hibóriai királyság, amelyet büszke lakosság népesít be, amely jobb helyzetben van, mint a legtöbb abban a távoli korszakban. Bárói és grófjai nemzedékről nemzedékre ősi viszályokat tartanak fenn, a határvidékiek pedig piktekkel, kimmérekkel, nemediekkel, ophireusokkal és egymással harcolnak. Conan krónikáiban Aquilonia meghatározó szerepet játszik a hibóriai kor történetében. Az olyan történetektől kezdve, mint a Főnix a kardon és a Vörös citadella, ahol Conan a király, az olyan történetekig, mint a Túl a Fekete folyón, amely Aquilonia piktekkel vívott küzdelmeit mutatja be, mind Aquilonia vidékeire és utcáiba vonzzák olvasóikat. ( a későbbi nyugat Európa megfelelője )

Kimméria

Kimméria Aquilonia északi részén, a Pikt vadontól keletre található. Kimméria zord vadvidék, hegyes dombos, erdőkkel borított gyakran hideg és borús régió. Conan szülőföldje. ( a későbbi Írország, Anglia, Skócia megfelelője)

Robert E. Howard Hibória térképe

hiboriahoward.jpg

Pikt vadon

Senki sem tud sokat erről a vad országról. Vannak mocsarak és hatalmas sűrű erdők borítják. Néhány legendás vadállat túlélt ott: kardfogú tigrisek, szellemkígyók, rémfarkasok. A Pikt vadon az óceán nyugati partja mentén húzódik. Keleten fekszik tőle Kimméria, ősi ellenségeik országa. A Vihar folyó választja el ezt a földet Aquilóniától délkelet felé. Vanaheim tőle északon található, Zingara pedig délre van. A piktek rendkívül primitív és barbár népek, akik klánokban élnek, és köztudottan gyorsan szaporodnak. Rendkívül ellenségesek a külső népekkel  szemben, úgy tűnik, hogy megálltak az időben, technológiai vagy kulturális fejlődés nélkül. Gyakran viszálykodnak vagy nyílt háborúban állnak más pikt törzsekkel. Sátrat építenek bőrökből vagy primitív kunyhókban laknak. Többnyire vadászatból élnek. A piktek tudják, hogyan kell gabonát ültetni, de inkább ellopják a szomszédaiktól. ( a pikt skócia és az észak amerikai indiánok keveréke )

conanpict.jpg

 

Stygia

Stygia Shemtől délre és a Fekete Királyságtól északra található. Határainak nagy részét a Styx folyó határozza meg. Stygia terepe hegyek, sivatag, síkság és mocsarak keveréke. Stígiától délre az amazonok, a kusiták, az atlaiak és a zembabwei birodalom hatalmas fekete királyságai találhatók. Stygia egy erősen szigetelt ország. Az ősidőkben határai nagyon messzire nyúltak, átölelve Sémet, valamint Koth, Ofir és Argos termékeny hegyeit. Birodalmukat körülbelül háromezer évvel Conan kora előtt legyőzték, és visszaszorították a Styx alá a Kothi barbárok, akik a földdel egyenlővé tették Kutchemest. Stygia gyakorlatilag egy monarchia, uralkodó családdal és nemesi utódlási vonallal. Luxur, Stygia királyi fővárosa a Styxtől száz mérföldre délre fekszik a Bakhr folyó mellékfolyóján, majdnem pontosan félúton a keleti és a nyugati határ között. A Királyok Városa egy oázis köré épült a  a sivatagban. A külföldi kereskedők könnyebbnek találják itt eladni áruikat, mint a sokkal szabályozottabb Khemiben. ( a későbbi Egyiptom megfelelője )

Conan utazásai
conantravelmap.jpg 

Zamora

Zamora a hyboriai világ nyugati határán fekszik, nyugatra tőle Korinthia, keleten pedig Turán található. Északon Brythuniával és délen Kothtal is megosztotta a határait. A zamoriak sötét bőrűek, a hyboriaknál ősibb fajból származnak. A zamóriai nőket rabszolgaként fogta el Hiperborea, hozzájárulva a hiperboreaiak kevert véréhez. A zamoriak keveredtek a keleti brythunokkal. A különös és titokzatos zamoriak álnokságról és tolvajlásról híresek. Noha Zamora gazdag kultúrával és oktatási központokkal rendelkezik, a sötét sikátorok és a kocsmák adják hírnevét.

Savage Sword of Conan térképe

hiboria2.jpg

 

 

 

Címkék: conan hibória
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kazamatakesszornyfigurak.blog.hu/api/trackback/id/tr6916749410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
D&D, figurafestés , társasjáték
süti beállítások módosítása