D&D, figurafestés , társasjáték

2021. november 08. 11:15 - ironman3843

Conan képregények

 Megérkezett a Conan kegyetlen kardja negyedik kötete, ennek apropóján pár szó a képregényről.

conan.jpg

 

 

 Az eredeti Savage Sword of Conan képregényt 1974 és 1975 között adták ki és 235 számot ért meg (2018-ban újraindult). A magyar kiadás első négy kötete az első 35 szám Conan képregényeit tartalmazza.

A képregények szövegét Roy Thomas, a rajzok nagyobbik részét (szerencsére a legjobbakat) Joe Buscema készítette. A képregények főhőse Conan a barbár, Robert E. Howard legismertebb regényhőse. A sok erőszak és meztelenkedés miatt ez a sorozat a Conan képregények felnőtt verziójának számított, mai szemmel nézve ez már megmosolyogtató.

A magyar kiadás négy számában szereplő történetek nagy része az eredeti Conan novellákon alakul, az angol kiadás későbbi részeiben már más írók Conan történetei is szerepelnek, amelyeknek színvonala persze nem ér Robert E. Howard nyomába.

scc2.jpg

A Conan történetek egy fiktív történelmi korban és helyszínen ( Hyborian Age ) játszódnak valamikor időszámításunk előtt 10000 évvel (vagy még régebben), egy olyan földön ahol a földrészek sem váltak még szét mai formájukra, de a rajta élő népek és kultúrák megfeleltethetőek későbbi ókori megfelelőiknek.

 Conan az északi Kimméria hegyes vidékéről származik, de a történetek során végigkalandozza szinte az egész hibóriai kontinenst. Utazásai során lesz belőle kalandozó, tolvaj, kalóz, zsoldos, hadvezér, sőt a végén még egy egész birodalom királya is.

Kalandjai során a brutális erejével, egyszerűségével és éleslátásával száll szembe a "civilizált" népek romlottságával és a mágusok ősi praktikáival.

scc1.jpg

 Conan történeteiből három mozifilm is készült, melyekből az első klasszikussá vált, a másik kettő pedig remélhetőleg a feledés jótékony homályában fog elveszni az idő előrehaladtával.

conan-3.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kazamatakesszornyfigurak.blog.hu/api/trackback/id/tr5316749268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
D&D, figurafestés , társasjáték
süti beállítások módosítása